Home > News > Updated Schedule for Training for New Volunteers 5th May and 19th May

Updated Schedule for Training for New Volunteers 5th May and 19th May


Some slight changes to schedule for volunteer training. I am sure that our new volunteers are interested to learn the schedule for the upcoming training sessions. Any questions arising from the information given below can be addressed by calling Glendina on 328-0922.

Volunteer Training Schedule 2012

Training Hours:  12hrs for volunteers in advocacy only

(Clerical work, mall exhibitions etc.)

15 hrs for Volunteers in specialized areas

(Hotline, Rape Advocacy etc.)

Weekend (1)

May 5th   Saturday

9.30 -10.30 am Modules A&B (1hr)

Module A: Self Awareness

Module B: The Crisis Centre

Structure, Mission, Vision & Ethics

Presenter: Donna Nicolls

10.30 – 11.30 am    Modules C     (1hr)

Module  C: Domestic Violence/IPA

Presenter: Sandra Dean-Patterson

 

11.30 – 12.00 noon    Lunch

12.00 – 1.00 pm      Modules D    (1 hr)

Module D: Child abuse

Presenter: Sandra Neville

 

1.00 – 2.00 pm       Modules E    (1hr)

Module E: Legal issues governing our advocacy

Presenter: Leila Greene

 2.00 – 2.30 pm   Discussion & Wrap-up

Weekend (2)

May 19th    Saturday

9.30 -10.30 am  Module F (1hr)

Module F: Sexual Violence

Presenter: Sandra Dean-Patterson

 

10.30 – 11.30 am       Module G (1hr)

Module G: Trafficking in Persons

Presenter: Kavita G

11.30 – 12.00 noon    Lunch

12.00 – 1.00 pm       Module H (1hr)

Module H: Overview of Hotline Protocol

Presenter: Donna Nicolls

1.00 – 2.00 pm      Module I (1hr)

Module I: Effects of trauma and Effective healing strategies

Presenter: Camille Smith

2.00 – 2.30 pm      Discussion, Wrap-Up & Evaluation

Volunteers will be given a certificate of completion for basic training

Specialized training: 3 hrs

  1. Hotline (includes office protocol)    Presenter: Donna Nicolls
  2. Domestic violence/IPA (includes safety planning) Presenter: Sandra Neville
  3. Rape Advocacy (includes STI’s) Presenter: Rosella Armbrister
  4. Healthy Relationships Presenter: Donna Nicolls
  5. Court Watch  Presenter: Leila Greene

These volunteers will get another certificate for completion of specialized training



Advertisements
Categories: News
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: